Korszerűsít Kaposváron a cukorgyár

Modernizál a Magyar Cukor Zrt. a somogyi megyeszékhelyen. A gyár a műszaki háttér fejlesztésével korszerűsít.

Modernizálásba fogott Kaposváron a technikai háttér fejlesztésévek a Magyar Cukor Zrt.
 
A közelmúltban begyújtották a mészkemencét, s kezdetét vette a 129. cukorrépa-feldolgozás a gyárban. Az október 6-án kezdődő folyamat 85 napig tart, ezalatt 236 állandó és 50-55 ideiglenes alkalmazott dolgozik a gyárban – tudatta az agrarszektor.hu.
 
A magyar vállalat ebben az évben nyerscukrot is finomít, azon túl, hogy répacukrot állít elő.
 
cukorfeher_1
 
A cukorgyártás és a cukorrépa-termesztés fejlesztésével hosszú távú projekt kezdőtött el a gyárban.
 
A beruházás 2 éves - keretében megújulnak a bepárló, a szaturációs és centrifuga állomások, a cég cukorhűtőt és új porcukor-csomagoló gépet vásárol.
 
A korszerűsítéssel a gyár el szeretné érni, hogy csökkenjenek a fajlagos energiafelhasználás és a feldolgozás során keletkező veszteségek. A fejlesztések mellett az állandó munkavállalók 10 százalékos béremelést is kaptak októbertől – írta meg az agrarszektor.hu.
 
B.A.